Aankondiging Surface Pro

Microsoft heeft vandaag de opvolger van de Surface Pro 4 aangekondigd: Surface Pro. De naamgeving is veranderd, ze voegen geen nummers meer toe. Mooi en overzichtelijk. De concurrentie doet het al langer op deze manier.

Verbeteringen

Het uiterlijk is niet gewijzigd, maar onder de motorkap hebben ze wel doorontwikkeld. Behalve een nieuwe generatie processoren (Kaby Lake) is de koeling nu passief tot en met de i5 variant. De i7 wordt nog wel deels actief gekoeld, maar is wel stiller dan de voorganger.

De accu is ook aangepakt. Deze heeft nu een hogere capaciteit. In plaats van 9 uur zou deze ruim 12 uur moeten meegaan. De Surface Pro 4 haalde in de praktijk maar 4 tot 5 uur, dus ik verwacht dat de nieuwe Surface Pro rond de 6 tot 8 zal halen in real world scenario’s.

Aan de buitenkant merken we dat het scharnier verder door kan buigen zodat je de Surface Pro nog platter kunt leggen (165°). Hierdoor kun je hem op een vergelijkbare manier als de Surface Studio gebruiken.

De nieuwe Surface Pro Signature Type Cover is nu van hetzelfde materiaal gemaakt als de Surface Laptop, Alcantara, en is in dezelfde 4 kleuren verkrijgbaar.

De Surface Dock en Surface Dial zijn compatibel, maar er zijn geen nieuwe (USB-C) poorten te vinden.

Surface Pen

De Surface Pen is verbeterd: tot 4096 drukgevoeligheid niveaus en komt nu ook in 4 kleuren beschikbaar. Daarnaast kan de hoek nu worden herkend zodat andere pennenstreken mogelijk worden. De Surface Pen wordt niet langer standaard meegeleverd met de Surface Pro. Oude pennen blijven compatibel.

Configuraties

De Surface Pro komt in de volgende configuraties:

Processor Opslag Geheugen Graphics
Intel® Core™ m3 128 GB SSD 4 GB RAM Intel® HD Graphics 615
Intel® Core™ i5 128 GB SSD 4 GB RAM Intel® HD Graphics 620
Intel® Core™ i5 256 GB SSD 8 GB RAM Intel® HD Graphics 620
Intel® Core™ i7 256 GB SSD 8 GB RAM Intel® Iris™ Plus Graphics 640
Intel® Core™ i7 512 GB SSD 16 GB RAM Intel® Iris™ Plus Graphics 640
Intel® Core™ i7 1 TB SSD 16 GB RAM Intel® Iris™ Plus Graphics 640

Tot slot

Meer informatie kun je lezen op de Surface Pro productpagina. Vanaf 15 juni is de Surface Pro te koop in Nederland.

Wil je reageren? Vul hier je reactie in.