Menu Sluiten

Feestdagen

Zo met de feestdagen voor de deur en de recente release van WordPress tijd om te kijken naar de nieuwe Gutenberg-bouwblokjes.

Oke, er is niet echt een relatie tussen de feestdagen en een nieuwe WordPress release, maar je moet iets hebben om de alinea’s mee te vullen toch?

Met de Gutenberg-bouwblokjes kun je dus tegenwoordig heel mooi elementen toevoegen die je anders kunt opmaken dan je standaard tekstvelden. De opmaak hoef je dan dus niet meer in (premium) themes te regelen, maar kan dus direct vanuit de editor.

“De opmaak hoef je dan dus niet meer in (premium) themes te regelen, maar kan dus direct vanuit de editor.”

Zo te zien is het ook heel makkelijk om die Gutenburg-bouwblokjes te verplaatsen. Zo stond deze tekst eerst onder de afbeelding gallerij, maar nu erboven. Met een muisklikje geregeld.

Oude berichten worden plat in een legacy-blokje gepropt waardoor de oude opmaak behouden blijft. Wel slim, anders doet een kwart van internet het ineens niet goed meer.

En tabellen kunnen nu ook zonder html-kennis of plugins gemaakt worden. Niet verkeerd! De opmaak wordt door je theme geregeld. Meerdere cellen selecteren voor opmaak is echter niet mogelijk, het aanpassen van tabel- of celeigenschappen ook niet.

Dit is kolom 1Dit is kolom 2Dit is kolom 3
Hier is regel 2 Lorem ipsum Lorem ipsum
En dit is regel 3 Lorem ipsum Lorem ipsum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.